مقالات

حساسیت به فرش ماشینی از کجا نشأت می گیرد؟

حساسیت به فرش ماشینی از کجا نشات می گیرد

بسیاری از مردم ما در زمان خرید فرش به ضد حساسیت بودن فرش توجهی ندارند و به دنبال شانه و تراکم هستند. جنس نخ به کار رفته در فرش ماشینی در دوام و کیفیت فرش بسیار مهم است. از همه این موارد مهم تر بدون پرز بودن و ضد حساسیت بودن آن است. اگر فرش شما بالاترین شانه و تراکم را داشته باشد ولی پرز بدهد شما مجبور خواهید شد سریع آن را تعویض کنید. یا اینکه اگر فرش شما ضد حساسیت یا آنتی باکتریال نباشد باعث خواهد شد تا دچار آلرژی شوید. بنابراین  در زمان خرید فرش ماشینی به ضد حساسیت بودن آن بسیار دقت کنید. فرش های ضد حساسیت بیشتر برای اتاق خواب و اتاق کودک تولید می شوند. زیرا در این مکان ها زمان بیشتری را سپری می کنیم. در ادامه با سایت رخ بافت به بررسی عوامل حساسیت زا در فرش ماشینی خواهیم پرداخت.

انواع عوامل حساسیت زا به فرش ماشینی

علائم و نشانه های هر آلرژی با سایر آلرژی ها متفاوت است از سوی دیگر، افراد می توانند به طرق مختلف به فرش حساسیت داشته باشند مانند حساسیت های پوستی، تنفسی و … این حساسیت ها گاهی با جارو کشیدن فرش، شستن فرش، دست زدن به فرش و … بروز می کند البته همانطور که گفتیم دلیل حساسیت مردم به فرش ماشینی همیشه به دلیل جنس فرش نیست، بلکه گاهی به دلیل پرزهای فرش، باکتری ها و کثیفی های بافت فرش و … است در ادامه چند مورد ازعوامل حساسیت زا را برای شما آورده ایم:

کنه های گرد وغبار

کنه‌های گرد و غبار موجودات میکروسکوپی هستند؛ که از سلول‌های مرده پوستی انسان (که انسان به‌طور طبیعی در طول روز از دست می‌دهد.) تغذیه می‌کنند. آنها به‌خصوص از محیط‌های گرم و مرطوب، به عنوان مثال فرش، مبلمان روکش‌دار و حتی رختخواب، به عنوان خانه‌ای مناسب برای خود لذت می‌برند.در واقع خود کنه‌ها نیز باعث واکنش آلرژیک نمی‌شوند؛ بلکه مدفوع آنها این مشکل را ایجاد می‌کند. کنه‌های گرد و غبار می‌توانند تا ۲۰۰ برابر وزن بدن خود در روز مدفوع تولید کنند؛ و این حجم عظیم زباله است که در واقع باعث عطسه و خارش چشم می‌شود. تخمین زده می‌شود که ۱۰ درصد از جمعیت جهان به کنه‌های گرد و غبار آلرژی دارند.

کپک

در مناطق مرطوب، کپک یکی دیگر از آلرژن‌های رایج است، که می‌تواند در فرش ماشینی شما ساکن شود. حتی چیزی به سادگی خشک نشدن کامل فرش در فرآیند شستشوی فرش می‌تواند باعث ایجاد کپک شود.کپک اغلب ترسناک‌تر از آنچه هست به نظر می‌رسد. در رایج‌ترین اشکال، مانند سایر مواد حساسیت‌زا، همه را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد؛ و ممکن است تنها در مواردی محدود، واکنش‌هایی جزئی ایجاد کند. با این حال اگر کپک کنترل نشده و درمان نشود، واکنش‌ها می‌تواند به تدریج بدتر شود. البته انواع خطرناکی از کپک نیز وجود دارد که باید مراقب آنها بود. شاید شناخته شده‌ترین آنها کپک سیاه باشد، که باید توسط یک متخصص تشخیص داده و درمان شود.

مواد فرش

چند سالی هست که نخ های اکرلیک در فرش ماشینی در فرآیند تولید و ریسندگی نخ یک مرحله جدید را می گذرانند. این مرحله باعث می شود تا پرز های این نخ تا ۹۰ درصد کم شود و فرش تولید شده با این نخ دیگر مانند فرش های قدیمی پرز ندهد. این مرحله هیت ست نام دارد و نخ های اکرلیک هیت ست شده دیگر پرز زیادی ندارند و فقط با یک بار جارو زدن فرش در ابتدای خرید تمام پرزها جمع می شود. در مرحله هیت ست نخ اکرلیک با بخار آب با دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد شستشو می شود. این کار علاوه بر از بین بردن پرز نخ باعث می شود تا نخ در برابر حرارت نیز مقاوم گردد. استفاده از فرش های تولید شده با نخ هیت ست برای اتاق خواب اشکالی ندارد. زیرا این فرش ها پرز ندارند و در انسان ایجاد آلرژی نمی کنند.

آلرژی ایجاد شده توسط حیوانات خانگی

یکی از آلرژی ها که برای انسان ایجاد می شود توسط تماس با حیوانات به وجود می آید. این آلرژی ها نیز هم به صورت تنفسی در انسان مشاهده می شود و هم به صورت پوستی ایجاد می شود. در صورتی که به حیوانات خانگی آلرژی دارید تا حد امکان به این حیوانات نزدیک نشوید. بعد از تماس با این حیوانات سریع محل تماس را بشوید. اگر حیوانی وارد محیط منزل شما شد حتما آن محل را ضدعفونی کنید و تمیز کنید. زیرا ممکن است مواد حساسیت زا حتی تا چند هفته بعد از ورود حیوان به خانه نیز در آن وجود داشته باشد.

نحوه ی مراقبت از فرش ماشینی برای جلوگییری از ایجاد حساسیت

  • باید به این موضوع دقت داشته باشید که صرف نظر از اینکه فرش ضد حساسیت است یا خیر ، باید دائما آن را تمیز کنید و بشویید تا میزان عوامل حساسیت زا و آلودگی های درون بافت فرش کاهش پیدا کنند.
  • بر خلاف سطح نرم فرش های پشمی ، لینولئوم ( نوعی کفپوش ) و پارکت های پلاستیکی ، انواع دیگر فرش می توانند آلودگی، گرد و غبار و گرده های موجود در هوا را به راحتی به دام بیندازند و در بافت خود حبس کنند.
  • برای جلوگیری از این اتفاق ، نیاز به یک برنامه ریزی هفتگی منظم (مثلا دو بار در هفته) برای جارو کردن فرش دارید. البته دقت داشته باشید که فیلتر جاروی مورد استفاده باید کاملا تمیز باشد، در غیر این صورت تنها کاری که انجام می دهید این است ذرات آلودگی و حساسیت زا را در هوا پخش می کنید.
  • اگر حیوان خانگی در منزل شما زندگی می کند، اطمینان حاصل کنید که جارو طوری طراحی شده باشد که موها و کرک های حیوانات خانگی را نیز از بین ببرد. علاوه بر این ، سطح میزان رطوبت منزل نیز باید همواره پایین باشد؛ زیرا رطوبت باعث تکثیر آلودگی ها و عوامل حساسیت زا درون بافت فرش می شود.
  • سعی کنید چند بار در سال ، فرش های خانه را با بخار تمیز کنید. حتما دقت کنید که پس از تمیز کردن آنها، اجازه دهید رطوبت درون بافت فرش کاملا خشک شود.
  • یک راهکار ایده آل دیگر برای تمیز نگه داشتن فرش و کاهش مقدار عوامل حساسیت زا ، شستن آن با شامپو و مواد تمیز کننده است. بهتر است این کار را به کارهای هفتگی خود اضافه کنید تا فراموش نشود.
  • همچنین نصب کردن یک سیستم تهویه هوا برای متعادل سازی هوا درون خانه ، کمک زیادی به جلوگیری از افزایش سطح عوامل حساسیت زا در بافت فرش می کند.

کلام آخر

فرش‌های ماشینی از جمله پراستفاده‌ترین انواع فرش‌ها هستند که خود به چند دسته مختلفی تقسیمی می‌شوند و از مواد مختلفی تولید گردند. حساسیت به فرش ماشینی می‌تواند ناشی از وجود ترکیبات فرار آلی، گردوخاک، موی حیوانات و … باشد. افراد مختلفی به فرش‌های ماشینی حساسیت دارند هرچند که امروزه فرش‌های آکریلیک هیت ست شده به‌عنوان فرش‌های ضد حساسیت در دسترس هستند. روش‌های مختلفی برای از بین بردن و کاهش عوامل حساسیت‌زا در فرش‌های ماشینی وجود دارند که یکی از مهم‌ترین و بهترین پیشنهاد های رخ بافت ، تحویل فرش به قالیشویی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *